قرص های ضدبارداری خوراکی
اروهای ضد بارداری خوراکی داروهایی هستند که از حاملگی جلوگیری می کنند. آنها یک روش کنترل بارداری هستند. داروهای کنترل بارداری خوراکی داروهای هورمونی هستند که ممکن است ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژستین یا پروژسترون را داشته باشند.
ترکیبی از استروژن و پروژستین با مهار هورمون های لووتینیزه (LH) و هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) از بارداری جلوگیری می کند. LH و FSH نقش مهمی در رشد تخمک و آماده شدن پوشش رحم برای لانه گزینی جنین دارند. پروژستین همچنین باعث ایجاد مخاطی رحمی می شود که نفوذ اسپرم به تخمک را دشوار می کند. در برخی از زنان پروژستین مانع از تخمک گذاری می شود.
مشاهده در ادامه مطلب ...
قرص ضد بارداری چگونه مانع بارداری میشود؟
قرص های ضد بارداری شایع ترین روش پیشگیری از بارداری هورمونی هستند که امروزه در ایالات متحده استفاده می شود. این قرص ها به سه روش از بارداری جلوگیری می کنند.
1- جلوگیری از تخمک گذاری
هر ماه تخمدانها یک تخمک بالغ از تخمدان خود آزاد می کنند. این فرایند تخمک گذاری نامیده می شود. اگر این تخمک در تماس با اسپرم باشد، می توانید باردار شوید. اگر تخمک برای باروری وجود نداشته باشد، حاملگی امکان پذیر نیست.
2- افزایش میزان مخاط
هورمون هایی که در قرص های ضدبارداری یافت می شوند، باعث ایجاد مخاط چسبنده بر روی دهانه رحم شما می شوند. این افزایش مخاط باعث می شود اسپرم سخت تر وارد دهانه رحم شود. اگر اسپرم قادر به ورود به دهانه رحم نباشد، نمی تواند تخمک را بارور کند.
3- نازک شدن پوشش رحم
پوشش رحم شما نیز تغییر کرده است. پس از چند ماه استفاده از قرص ها، پوشش رحم شما خیلی نازک می شود و تخمک بارور نمی تواند به آن بچسبد. اگر تخمک نتواند به رحم بچسبد، نمی تواند رشد کند. پوشش نازک ممکن است بر روی خونریزی که در طی قاعدگی تجربه می کنید تاثیر بگذارد. بدون ضخیم شدن پوشش رحم، پریودی های شما سبک تر می شود. در نهایت ممکن است خونریزی شما قطع شود. قرص های ضدبارداری بیش از 99 درصد در جلوگیری از بارداری موثر هستند.
عوارض جانبی قرص های ضد بارداری
شایعترین عوارض جانبی قرص های ضد بارداری شامل:
تهوع
سردرد
حساسیت پستان
افزایش وزن
خونریزی نامنظم و تغییرات خلقی
معرفی برخی از انواع قرص ضد بارداری
قرص ال دی
قرص ال دی (قرص ld) نوعی قرص ضد بارداری است که به عنوان قرص اورژانسی پس از رابطه جنسی استفاده میشود. از آنجاییکه عوارض ال دی بیشتر بر دستگاه گوارش است توصیه می شود قرص را پس از شام و پیش از خواب میل نمایید تا عوارض گوارشی ایجاد نکند. نحوه مصرف این قرص به این صورت است که در هر بسته 21 قرص مشاهده میشود که بایستی اولین قرص را از روز سوم تا پنجم قاعدگی مصرف نمایید. در صورت اتمام خونریزی و یا ادامه خونریزی، در هر دو حال روزانه یک قرص مصرف کنید، تا بسته قرص تمام شود. در زمانی که بسته کاملاً تمام شد تا 7 روز مجاز به مصرف قرص نیستید و باید در روز هشتم بسته جدیدی از قرص را آغاز کنید.
عوارض قرص ال دی شامل تهوع، استفراغ، سردرد، حساس شدن پستانها، سرگیجه، احتباس مایعات در بدن و خونریزیهای نامنظم میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
قرص روکین
قرص روکین (Rokin) نوعی قرص ضد بارداری است که ترکیبی از هورمونهای استروژن و پروژسترون میباشد. تهوع، سردرد و خونریزی غیرطبیعی برخی از عوارض آن است. این دارو با پیشگیری از آزادسازی تخمک در طول دوره قاعدگی از حاملگی جلوگیری میکند. قرص روکین در درمان عوارض قبل از قاعدگی نظیر درد قبل از قاعدگی، تغییرات اشتها و اضطراب موثرتر از قرصهای جلوگیری از بارداری دیگر عمل میکند. لازم به ذکر است که این دارو باعث افزایش وزن نمیشود و همچنین نفح و ورم، در مصرف روکین بر خلاف سایر قرصهای ضدبارداری اتفاق نمیافتد.
عوارض قرص روکین شامل حالت تهوع، استفراغ، سردرد، نفخ، حساس شدن نوک پستان، ورم مچ پا، تغییر وزن، بی نظمی در دورههای عادت ماهیانه، افزایش فشار خون، تغییرات غیر طبیعی در خونریزی واژن، بالابودن سطح پتاسیم خون (ضعف ماهیچه، کاهش ضربان قلب)، تنگی نفس ناگهانی، درد قفسه سینه، عرق کردن غیر طبیعی، سرگیجه، سرفه خونی، بی حس شدن دست و پا، ضعف بدن، تغییر دید ناگهانی و لکنت زبان میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
قرص سیپروترون کامپاند
سیپروترون کامپاند (Cyproterone Compound) علاوه بر درمان آکنه و پرمویی برای پیشگیری از بارداری هم مصرف میشود. سردرد و تهوع از عوارض دارو است. این دارو در درمان آکنه مقاوم به آنتی بیوتیکها در زنان و یا زنانی که در ضمن درمان آکنه تمایل به استفاده از قرص ضد بارداری خوراکی دارند و همچنین در درمان پرمویی وابسته به آندروژن در خانمها به کار میرود. توجه داشته باشید که این دارو از تولید اسپرم میکاهد و مردها را عقیم میکند که بعد از ترک دارو معمولا بخودی خود برطرف میشود.
عوارض قرص سیپروترون کامپاند شامل تهوع، استفراغ، سردرد، درد و سفتی پستانها، زیادی فشار خون، اختلال عملکرد کبد، کاهش حجم خون قاعدگی، بثورات جلدی، کم خونی، افسردگی و خستگی میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
قرص لاینسترنول؛ قرص ضد بارداری
قرص لاینسترنول (Lynestrenol) به منظور جلوگیری از بارداری در زمان شیردهی مصرف میشود. سردرد یا تاری دید از عوارض قرص لاینسترنول میباشد. این قرصها باید هر روز در ساعت معینی خورده شود و تجویز آن توسط کارکنان بهداشتی تعلیم دیده انجام میشود. توجه داشته باشید که این قرصها تنها زمانی عملکرد مطلوب دارند که تغذیه انحصاری با شیر مادر باشد. در صورت استفاده مادر از شیر خشک یا مایعات دیگر، این قرص اثربخشی مطلوب نخواهد داشت و احتمال بارداری مجدد وجود خواهد داشت.
عوارض قرص لاینسترنول شامل کیستهای تخمدانی، حاملگی خارج از رحم، خونریزی شدید، سردرد، تاری دید و حساس شدن پستانها میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
قرص لوونورژسترول
قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) قرص اوژانسی است و نحوه مصرف آن در پیشگیری از بارداری مهم است. لوونوژسترل با افزایش چسبندگی مخاط گردن رحم و ایجاد تغییر در آندومتر (داخلیترین لایهی رحم) مانع باروری و لانه گزینی میگردد. در نظر داشته باشید که این روش یک روش اورژانسی است؛ یعنی شما زمانی باید از این قرص استفاده نمایید که ناخواسته در برابر باردار شدن قرار گرفتهاید، نه اینکه هر بار بی موالات و بی دقت رابطه جنسی برقرار کنید و بلافاصله به روش اورژانسی روی آورید.